Вентиляція пекарень, хлібозаводів, підприємств з виробництва напівфабрикатів

    Пожалуйста, докажите, что вы человек, выбрав Ключ.


    Наша компанія має великий досвід в реалізації і запуску вентиляційних систем на малих і великих харчових виробництвах (пекарнях, хлібозаводах, підприємствах по виробництву напівфабрикатів)



    Проектування вентиляції пекарні

    Проектування системи вентиляції пекарні необхідно виконувати з урахуванням цілого комплексу чинників, включаючи специфіку виробництв, розміри виробничих і адміністративних приміщень, їх планування і т.д. При проведенні розрахунків передбачається поділ зон для проведення кожного технологічного процесу. На великих виробничих комплексах для кожного тех. процесу виділяється окреме приміщення. У малих пекарнях зони повинні бути розділені, і для кожної зони передбачаються свої умови повітрообміну.




    Будь-яка система вентиляції повинна підтримувати необхідні параметри кратності повітрообміну. Однак умови роботи пекарні є досить специфічні. При проектуванні вентиляції повинні враховуватися такі особливості:
    • в робочій зоні розміщується теплове обладнання;
    • необхідно забезпечити дотримання умов зберігання інгредієнтів і напівфабрикатів для виробництва, а також для складування готової продукції;
    • у виробничих приміщеннях повинні бути створені зони з необхідними температурно-вологісними умовами для визрівання тіста;
    • в пекарні потрібно проектувати мережі повітропроводів, для зонального розподілу свіжого повітря і видалення відпрацьованого повітря з можливістю регулювання повітряних потоків.

    При зонуванні виробничих приміщень і проектуванні вентиляції обов’язково повинні бути враховані технологічні процеси в конкретних зонах. У зоні розміщення печей та іншого теплового обладнання пекарні передбачається розміщення витяжних установок для швидкого відведення надлишкової теплоти і продуктів згоряння. Також інтенсивна витяжка повинна бути створена в виробничих зонах, де виконуються операції по змішуванню тіста і існує можливість утворення вибухонебезпечних фракцій пилу. В складських приміщеннях де зберігається готова продукція або інгредієнти, повинні створюватися необхідні за технологією мікрокліматичні умови.

    Відповідно до вимог СНиП, вентиляційна система повинна забезпечувати показник кратності повітрообміну не менше 2-3. При цьому для кожної виробничої зони розрахунок ведеться окремо з урахуванням її специфіки.

    Комплектація вентиляційної системи для хлібопекарського виробництва

    Для підтримки необхідних параметрів якості повітряного середовища в пекарні повинна бути змонтована приточно-витяжна вентиляція з примусовим спонуканням. Вона складається з загальнообмінної і місцевої вентиляції.
    Загально обмінна вентиляція комплектується приточними і витяжними установками і допоміжними пристроями. Це обладнання забезпечує подачу в приміщення пекарні свіжого повітря і відведення назовні відпрацьованого повітря. На вході повітряний потік з вулиці підлягає фільтрації для видалення пилу та інших забруднювачів, щоб підтримувати чистоту виробничої атмосфери. Також може вимагатися нагрівання або охолодження припливного повітря в залежності від пори року і погодних умов. Відпрацьоване повітря також фільтрується, щоб забезпечити дотримання екологічних вимог.

    Місцева вентиляція складається з витяжних вентиляторів, парасольок, бортових відсмоктувачів і т.д. Це обладнання використовується в зонах, де необхідно забезпечити особливо інтенсивне відведення відпрацьованого повітря з високим рівнем забруднення. У тому числі місцеві витяжки в пекарні передбачаються в наступних зонах:
    • місця розміщення печей та іншого теплового обладнання;
    • зони замішування тіста;
    • зони підготовки тестових заготовок;
    • місця викладки кондитерських добавок і начинок.

    Особливості монтажу

    Монтаж системи вентиляції в пекарні повинен здійснюватися з урахуванням наступних специфічних вимог і умов:
    • вибір обладнання здійснюється з моделей, які допускаються до використання на харчовому виробництві;
    • при необхідності повинен бути передбачений підігрів припливного повітря взимку, і його охолодження влітку;
    • швидкість переміщення повітряних мас в приміщеннях;
    • відносна вологість повітря підтримується на рівні 50-70%;
    • безпосередньо над дверцятами духових шаф встановлюються витяжні парасолі, які запобігають перегрів повітря в приміщенні.




    При монтажі повітропроводів та інших елементів вентиляційної системи використовуються матеріали, що відповідають гігієнічним вимогам для харчового виробництва. Це може бути оцинкована сталь або нержавіюча сталь. Не допускається їх заміна на інші матеріали.

    Нашi работы

    МОНТАЖ СИСТЕМ ВЕНТИЛЯЦИИ

    Вентиляция для частных домов и квартир

    В данном разделе

    Полезная информация и примеры работ
    Подробнее

    Вентиляция для кафе / столовых / ресторанов

    В данном разделе

    Полезная информация и примеры работ
    Подробнее

    Вентиляция для промышленных предприятий

    В данном разделе

    Полезная информация и примеры работ
    Подробнее

    Вентиляция для медицинских учреждений

    В данном разделе

    Полезная информация и примеры работ
    Подробнее

    Вентиляция для пекарни

    В данном разделе

    Полезная информация и примеры работ
    Подробнее

    Вентиляция для кальянных и курительных комнат

    В данном разделе

    Полезная информация и примеры работ
    Подробнее

    Вентиляция для спортивного зала

    В данном разделе

    Полезная информация и примеры работ
    Подробнее

    Вентиляция для торгового центра

    В данном разделе

    Полезная информация и примеры работ
    Подробнее

    Вентиляция для бассейна

    В данном разделе

    Полезная информация и примеры работ
    Подробнее

    Вентиляция для покрасочной камеры

    В данном разделе

    Полезная информация и примеры работ
    Подробнее

    Вентиляция для животноводческих ферм

    В данном разделе

    Полезная информация и примеры работ
    Подробнее

    Вентиляция для сварочного участка

    В данном разделе

    Полезная информация и примеры работ
    Подробнее