Вентиляція в кафе, барах та ресторанах
Популярність закладу безпосередньо залежить від того, наскільки комфортним можна назвати вечір, проведений у залі.
Якщо приміщення наповнене запахами їжі, що готується, або тютюновим димом, навряд чи такий ресторан буде користуватися гарною репутацією. Як подбати про ефективне провітрювання всіх приміщень і які існують нормативи, актуальні для мереж громадського харчування?
Проектування системи вентиляції найчастіше ділиться на дві основні сфери – створення приємного мікроклімату у приміщенні для відвідувачів, а також швидка та безпечна заміна повітря у кухонному відділі. У першій ситуації питання вирішується нескладно і досить зрозуміло, але в другому випадку проектування потребує детальної та точної оцінки поточних обставин, а також проведення цілого набору розрахунків. Справа в тому, що на даний момент використовується ряд різних методів обчислення правильної заміни повітря. Визначити правильний варіант може лише справжній фахівець, знайомий із тонкощами планування, навантаження та інших умов вибраного приміщення. Тому професіоналізм та сумлінний підхід проектувальника багато в чому впливають на кінцевий результат усіх робіт.
Критерії розрахунку вентиляції в посадковому залі ресторану:
- Кратність повітрообміну в залі ресторану повинна складати не меньше ніж 3 крати на годину;
- Температура припливного повітря в зимовий період повинна бути не ниже 20 градусів;
- Швидкість повітря на повітророзподільчій решіткі не повинна перевищувати 1,5 м/с. тому що це може призвести до акустичного шуму та візичному відчуті потоку повітря на тілі відвідувача.
Критерії розрахунку вентиляції для кухні:
- Кратність повітрообміну на кухні повинна складати: приплив — 20 крат на одну годину; витяжка — 30 крат на одну годину;
- Температура припливного повітря в зимовий період повинна бути не нижче 18 градусів;
- На кухні витяжні системи повинні біти розділені на місцеві (витяжка над плитою, фрітюром, грилем, то що), та загальнобмінною (витяжка в верхній зоні приміщення);
Для консультації залишайте заявку в формі зворотнього звязку, або телефонуйте за номером – 067 618 16 92